Διαγωνισμός
ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ
Παρατηρήσεις
ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ 2% ( ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΕΣ ΟΥΣΊΕΣ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ). ΠΟΣΟΤΗΤΑ : 1000 TMX
ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ 3.85% ΛΙΠΑΡΑ ( ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ) , ΠΟΣΟΤΗΤΑ:1000 ΤΜΧ
ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ 0% ( ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΕΣ ΟΥΣΊΕΣ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ). ΠΟΣΟΤΗΤΑ : 746 TMX
Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΟΓΩ ΜΗ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΣ ΑΡΙΘ. 38/21-12-2023 ΘΕΜΑ 45 ο ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
Τα υπό προμήθεια είδη πρέπει να είναι Α’ ποιότητας, νόμιμα κυκλοφορούντα στην αγορά, σύμφωνα με τις διατάξεις του κώδικα τροφίμων και ποτών, τις αποφάσεις του Α.Χ.Σ., τις Αγορανομικές, Κτηνιατρικές και Υγειονομικές διατάξεις και τις επί μέρους παραγγελίες των υπηρεσιών.
ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
Ειδικά για τα τυποποιημένα –συσκευασμένα τρόφιμα οι ενδείξεις που πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά είναι:
Η ονομασία πώλησης.
Ο κατάλογος των συστατικών.
Η καθαρή ποσότητα για τα προσυσκευασμένα τρόφιμα.
Η χρονολογία ελάχιστης διατηρησιμότητας και στην περίπτωση τροφίμων που είναι ευαλλοίωτα από
μικροβιολογική άποψη, η τελική χρονολογία ανάλωσης.
Οι ιδιαίτερες συνθήκες συντήρησης , χρήσης.
Το όνομα ή η εμπορική επωνυμία και η διεύθυνση του παρασκευαστή ή του συσκευαστή.
Ο τόπος παραγωγής ή προέλευσης στην περίπτωση που η παράλειψη μπορεί να οδηγήσει σε πλάνη τον
καταναλωτή ως προς τον πραγματικό τόπο παραγωγής ή προέλευσης του τροφίμου.
Οι συσκευασίες να είναι ακέραιες. Οι ενδείξεις να είναι υποχρεωτικά και στη Ελληνική γλώσσα.
Η αναγραφή των ενδείξεων να είναι από χρώμα ή από μελάνι που δεν μεταφέρουν τοξικές ή καρκινογόνες ουσίες.
Ο χρόνος βιωσιμότητας του προϊόντος ως προς την ημερομηνία λήξεως να είναι τουλάχιστον τα ¾ του συνολικού
χρόνου συντήρησης, την ημέρα παράδοσης στην αποθήκη τροφίμων.
Όλα τα είδη να είναι επώνυμα, τυποποιημένα σε αεροστεγείς συσκευασίες και να αναγράφεται η Εμπορική τους
Ονομασία.
ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΗ ΕΙΔΙΚΩΣ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΑ θα πρέπει να είναι α΄ ποιότητας, επώνυμα και ευρείας κατανάλωσης. Θα πρέπει να τηρούνται οι όροι σωστής συντήρησης τους, κατά την αποθήκευση και μεταφορά τους.
Όταν ένα είδος θα κρίνεται από τους αρμόδιους για την παραλαβή ότι δεν ανταποκρίνεται στις ποιοτικές προδιαγραφές, ή ότι δεν ικανοποιεί απόλυτα τις ανάγκες του Νοσοκομείου, θα απορρίπτεται και θα αντικαθίσταται από άλλο της αρεσκείας του Νοσοκομείου μέσα στην επόμενη ώρα της ίδιας ημέρας .
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα είδη γαλακτοπωλείου θα πρέπει να αναγράφονται στη
συσκευασία οι εξής ενδείξεις:
Α)Η καθαρή ποσότητα εκφρασμένη σε χιλιόγραμμα ή γραμμάρια.
Β)Το όνομα ή η επωνυμία και η διεύθυνση του παρασκευαστή ή του συσκευαστή, όπως
επίσης και η άδεια λειτουργίας από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και ο Κωδικός Αριθμός
ΕΕ της επιχείρησης.
Γ)Η ημερομηνία παρασκευής ή η ένδειξη που να επιτρέπει την αναγνώριση της παρτίδας.
Δ)Χρησιμοποιούμενη γλώσσα η Ελληνική.
Ο χρόνος βιωσιμότητας του προϊόντος ως προς την ημερομηνία λήξεως να είναι τουλάχιστον τα ¾ του συνολικού χρόνου συντήρησης, την ημέρα παράδοσης στην αποθήκη τροφίμων.
Η μεταφορά Κ.Υ.Α. 487/04.10.2000 ( ΦΕΚ 1219Β) θα γίνεται με καθαρά και απολυμασμένα μεταφορικά μέσα- ψυγεία και μέχρι τους χώρους αποθήκευσης του Νοσοκομείου, τα οποία θα εξασφαλίζουν θερμοκρασία2-4ο C και θα φέρουν καταγραφικό θερμοκρασίας του θαλάμου μεταφοράς. ΕΦΕΤ ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Νο 9.
θα πρέπει να είναι α΄ ποιότητας, επώνυμα και ευρείας κατανάλωσης.
Θα πρέπει να τηρούνται οι όροι σωστής συντήρησης τους, κατά την αποθήκευση και μεταφορά τους.
Όταν ένα είδος θα κρίνεται από τους αρμόδιους για την παραλαβή ότι δεν ανταποκρίνεται στις ποιοτικές προδιαγραφές, ή ότι δεν ικανοποιεί απόλυτα τις ανάγκες του Νοσοκομείου, θα απορρίπτεται και θα αντικαθίσταται από άλλο της αρεσκείας του Νοσοκομείου μέσα στο επόμενο 24ωρο.
Τα είδη γαλακτοπωλείου θα πρέπει να αναγράφονται στη συσκευασία οι εξής ενδείξεις:
Α)Η καθαρή ποσότητα εκφρασμένη σε χιλιόγραμμα ή γραμμάρια.
Β)Το όνομα ή η επωνυμία και η διεύθυνση του παρασκευαστή ή του συσκευαστή, όπως
επίσης και η άδεια λειτουργίας από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και ο Κωδικός Αριθμός
ΕΕ της επιχείρησης.
Γ)Η ημερομηνία παρασκευής ή η ένδειξη που να επιτρέπει την αναγνώριση της παρτίδας.
Δ)Χρησιμοποιούμενη γλώσσα η Ελληνική.
Ο χρόνος βιωσιμότητας του προϊόντος ως προς την ημερομηνία λήξεως να είναι τουλάχιστον τα ¾ του συνολικού χρόνου συντήρησης, την ημέρα παράδοσης στην αποθήκη τροφίμων.
Η μεταφορά Κ.Υ.Α. 487/04.10.2000 ( ΦΕΚ 1219Β) θα γίνεται με
καθαρά και απολυμασμένα μεταφορικά μέσα- ψυγεία και μέχρι τους χώρους
αποθήκευσης του Νοσοκομείου, τα οποία θα εξασφαλίζουν θερμοκρασία2-4ο C και θα
φέρουν καταγραφικό θερμοκρασίας του θαλάμου μεταφοράς. ΕΦΕΤ ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
Νο 9.
ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΟΝ
ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΒΑΣΕΙ ΤΙΜΗΣ
ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ.
Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα ( 1.999 € ) χίλια εννιακόσια ενενήντα εννιά ευρώ περίπου συμπεριλαμβανομένου
ΦΠΑ 13 %.